Boeken over de lokale geschiedenis van de 2e wereldoorlog

De eerste twee boeken zijn verschenen en kunnen nog steeds via de website besteld worden. Het volgende boek zal gaan over de bezetting van Ameland met alle en vooral onbekende aspecten. Dus ook veel aandacht voor de Duitsers en de gevolgen daarvan voor het eiland.

Op termijn zullen ook  nog nieuwe uitgaven verschijnen over de militaire aanwezigheid van de Wehrmacht en andere diensten in Groningen en omgeving.  Waarom en op welke plekken in Groningen zaten ze. Vanaf  september 1944 werd de stad Groningen steeds belangrijker voor de Wehrmacht. Tientallen diensten van vooral de Kriegsmarine werden terug getrokken en kwamen terecht Groningen en zetten van daar uit  hun werk voort.  Alles komt in dit boek aan de orde. Daarna zullen op korte termijn nog boeken verschijnen over de militaire aanwezigheid van de Wehrmacht en andere diensten in Groningen en omliggende plaatsen. Waarom en waar zaten zij in Groningen. Waarom werd de stad Groningen na september 1944 steeds belangrijker voor de Wehrmacht. Tientallen diensten van vooral de Kriegsmarine kwamen terecht in de stad Groningen en zetten vanuit deze plaats hun werk voort. Alles komt in dit boek aan de orde.

Daarna zullen komende jaren nog boeken verschijnen over de militaire aanwezigheid van de Wehrmacht en andere diensten in Groningen en omliggende plaatsen. Waarom en waar zij zaten in Groningen. Waarom werd de stad en provincie Groningen na september 1944 steeds belangrijker voor de Wehrmacht. Tientallen diensten van vooral de Kriegsmarine kwamen terecht in de stad Groningen en zetten vanuit deze plaats hun werk voort. Alles komt in dit boek aan de orde. De Duitse luchtmacht zette een nieuw verdedigingsnetwerk op in de gehele provincie om het Duitse rijk te beschermen. Onbekende materie tot nu toe.

Verder wordt nog hard gewerkt om het verhaal compleet te krijgen van de opzet en opbouw van de Duitse verdediging van de stad Groningen  door plaatselijke Ortskommandant en later zijn vervanger,  de Kampfkommandant. Een verrassend ander gezicht op de bevrijding van de stad en de tragische gebeurtenissen daarbij.   met grote onthullingen.